dijous, 22 de juny del 2017

Vídeo sobre la USEE

A continuació us adjuntem el gran projecte del segon i del tercer trimestre d'aquest curs 2016-2017 de la USEE de l'Institut Milà i Fontanals. En aquest hem fet un vídeo on expliquem QUÈ és, COM funciona, QUI hi participa i, en resum, com són realment els nois i noies de la USEE.

Esperem que us agradi tant com ens ha agradat a nosaltres fer-lo !

Podeu seguir-nos també al nostre canal de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCvR5Yp5x2UD-3uur1zWEH4w


divendres, 16 de juny del 2017

Última sortida de la USEE

Aquesta és la última publicació de la USEE del Milà i Fontanals del curs 2016-2017. És un recull de les fotos que vam fer a l'excursió de la muntanya de Sant Jaume que, sense haver-ho planificat, ha estat la última trobada de tots els que hem format la USEE d'aquest curs, tant pel que fa als alumnes de 4t que han superat la ESO, com de l'equip que forma la USEE, que canviarà el proper curs.

Aquesta sortida ha tingut una botifarrada, cuinada pels professors i els educadors, que tots hem pogut gaudir, mentre els nois i noies han pogut jugar, fer excursions i divertir-se, gaudint d'aquest dia tant radiant que ha fet.

Així doncs, donem per acabat aquest curs amb un gran somriure, amb molta felicitat per tots els moments que hem compartit i amb molta il·lusió pel curs vinent i els nous reptes que vindran.

Moltes gràcies a tots i totes els que heu fet possible aquest curs 2016-2017!

Escrit per: equip de la USEE de l'Institut Milà i Fontanals.

dijous, 8 de juny del 2017

Recepta: faves a la catalana


Ingredients:

  1.  4 Kg. de faves tendres
  2. 2 Cebes tendres
  3. 1 Manat d’alls tendres
  4. 4 Talls de cansalada
  5. 1 Botifarra negra grossa
  6. 1/2 L de vi blanc
  7. Llorer al gust
  8. 4 fulles de menta
  9. Pebre vermell 
  10. Oli i sal al gust
  11. Una barra de pa

Passos: 

  1. Tallar la cansalada a troços petits.
  2. Posar oli en una paella, 1 dit d'alt i escalfar-lo.
  3. Posar la cansalada a la paella i sofregir-la fins que quedi daurada.
  4. Tallar la ceba i els alls ben petits.
  5. Afegir a la cansalada la ceba, els alls, la menta, el llorer i el pebre vermell i ho sofregim, remenant de tant en tant, fins que la ceba quedi ben cuita.
  6. Un cop cuita la ceba, afegim les faves, el vi blanc i la sal, tapem la paella i ho deixem coure tot plegat, remenant sovint.
  7. El temps aproximat és d'una hora, depenent de la mida de les faves.
  8. Mentrestant, tallem la botifarra negra a trossos grossos, perquè no es desfaci mentre cou.
  9. En últim lloc afegim la botifarra negra, la deixem coure amb la barreja uns 10 minuts més.
  10. Servim les faves amb una mica de pa.
  11. Bon profit!

  


dijous, 1 de juny del 2017

El ramadà

El Ramadà és una festa musulmana que comença el dia 27 de maig i que se celebra durant un mes sencer. 

Aquesta tradició consisteix en no menjar durant les hores de sol durant un mes (aproximadament entre que surt el sol i es pon) i la celebren per posar-se a la pell del pobre, ja que per ells és un dia a dia molt difícil. És important dir que aquesta tradició la comencen a fer quan són adolescents, així que alguns dels nostres companys ja l'estan celebrant.

Els nostres companys de classe que estan fent el Ramadà, aquests primers dies ho han passat una mica malament però consideren que val la pena l'experiència ja que és molt interessant i important per als musulmans.  

Escrit per: chapiespidei


Excursió de la USEE a Sant Jaume

El dia 29 de maig hem fet la última excursió com a grup USEE. Per això hem anat a la muntanya de Sant Jaume, que queda força a la vora de l'Institut i és un lloc tranquil i molt bonic.

Hem fet el camí a peu, és accessible i planer, així que no hem tingut problema en arribar-hi. Un cop allà, hem pogut anar a jugar per allà, investigar pel nostre compte o bé xerrar amb els companys. Mentrestant, els professors han estat fent unes botifarres a la brasa i preparant l'esmorzar de grup. Quan han estat llestes les botifarres, hem fet un esmorzar tots plegats amb pa amb tomàquet i botifarra, ESTAVA BONÍSSIMA !! Després, hem tornat a tenir una estona lliure fins la hora de plegar, quan hem tornat a peu cap a l'Institut.

Com a anècdota, dir que els de 4t vam anar a explorar la zona com si fos una aventura, i jo em vaig caure i em vaig fer mal al turmell. Poc després se'm va passar veient com jugaven els companys a futbol. També vam estar ballant amb música en un escenari que hi ha allà a la muntanyeta i vam veure com els professors jugaven a bitlles catalanes.

Per acabar, hem fet un joc molt divertit. Els professors ens han donat uns globus inflats on hi havia unes llaminadures i els havíem d'explotar amb el cul! Ens hem fet un bon fart de riure. Després d'això ens hem assegut en uns bancs i tots hem pogut fer un petit resum del curs, que ha resultat ser molt emotiu, ja que els de 4t acabem aquest any i els nostres, ja amics de la USEE, ens han recordat molts bons moments que hem passat junts.

Escrit  por la : dominicana23


dijous, 18 de maig del 2017

Recepta: Pèsols amb bacó

Ingredients:

  • Pèsols
  • Cebes
  • Bacó
  • All tendre
  • Menta
  • Oli


Passos a seguir:

  1. Agafem una olla gran i l'omplim d'aigua, i la posem a bullir.
  2. Un cop bull l'aigua, afegim els pèsols perquè es coguin
  3. Mentre es couen els pèsols, rentem la resta dels ingredients i els pelem
  4. El bacó, que nosaltres l'hem comprat sencer, l'hem de tallar a tires o dauets petits, perquè quedi ben repartit i doni més gust
  5. Un cop ho tenim tot triat, posem les cebes amb l'all tendre i el bacó en una paella amb una mica d'oli perquè quedi cuit
  6. Un cop veiem que està tot daurat, retirem la paella del foc i esperem que s'acabin de coure els pèsols
  7. Quan els pèsols ja estan ben cuits, els escorrem l'aigua i els posem a la paella on hi havia la resta d'ingredients
  8. Remenem bé la barreja i ho deixem a foc baix a la paella durant 5 minuts perquè els pèsols agafin tot el gust de les cebes, l'all i el bacó
  9. Passat aquest temps ja podem emplatar-ho tot i tastar-ho


BON PROFIT !

Escrit per: AGP99

Recollim les faves de l'hort

Aquesta setmana hem anat a l'hort del pati a recollir les faves que vam plantar a principis de curs. Ha estat una feina bastant laboriosa, ja que hem hagut d'arrencar les plantes, treure les vaines de fava i després posar-les en una caixa per poder-les portar cap a l'aula. 

També hem preparat les faves, així que les hem rentat, les hem pelat i desgranat i hem posat les faves triades en unes safates de cuina blanques, per després guardar-les a la nevera. Hem estat molt entretinguts, però ens ha anat bé per aprendre a desgranar faves i també per poder parlar amb els companys sobre el taller d'hort i el de cuina.

Escrit per: La demonia 25.

Sortida de 3r a Les Deus

El dijous dia 11 de maig del 2017 els alumnes de 3r d'ESO vam sortir de l'Institut Milà i Fontanals a les 8:10h.

El dia no ens va acompanyar gaire, ja que vam tenir la mala sort de que va ploure durant una estona i tot es va enfangar. Tot i que a Vilafranca també plovia, vam sortir amb l’autocar direcció a les Fonts de les Deus. Quan vam arribar allà,vam anara caminant fins arribar a una cova i allà vam esmorzar amb els companys. Vam  esperar una estona fins que va parar de ploure, que no va trigar massa estona

Un cop allà, ens vam dividir en grups, on cadascun es va posar amb un grup i va començar fent un circuit o una pista de tirolines. Al final del matí, tots vam haver passat per les tirolines i els circuits d'aventura. Vam acabar l'activitat a les 13:00h, quan vam agafar l'autocar de tornada a l'institut, on vam arribar a les 14:30h més o menys.

Escrit per: asf1510 i GAMER


DIA DE STAR WARS

El dia 4 de maig se celebra el dia mundial de Star Wars. Es fa la festa aquest dia ja que se celebra l'estrena als cinemes de la primera pel·lícula de la saga: A new hope (Una nova esperança). Aquesta es va estrenar el 4 de maig de 1977, tot i que no es va projectar fins el 25 de maig de 1977. 

El dia internacional de Star Wars se celebra amb grans festes, espectacles i exposicions, així com la projecció de les pel·lícules, ja sigui per part de grans organitzacions com per part de grups de fans i/o cinèfils.

Escrit per: GGS2017 i rubiusOMG 

dimarts, 16 de maig del 2017

Sortida al parc de Sant Julià

Aquest passat mes d'abril els alumnes de 2n vam fer una visita al parc de Sant Julià.

Vam anar a peu cap allà, ja que està molt a prop de l'Institut. Un cop vam arribar, ens vam asseure en uns grans bancs de pedra que hi ha, i unes noies ens van explicar una mica quina era la seva feina i què anàvem a treballar, la fauna i la flora de Vilafranca del Penedès.

Ens van donar uns dossiers que havíem de completar a mà i, per grups, vam anar agafant unes pistes que trobàvem penjades de diferents arbres, arbusts i mobiliari del parc vam anar descobrint diferents parts de la fauna i la flora. Ho vam anar omplint al dossier fins que el vam completar.

Un cop va acabar l'activitat, vam tornar cap a classe, on vam acabar les classes del dia.

Escrit per: TPA

dilluns, 8 de maig del 2017

Sortida de 3r OB a la Muntanya de Sant Jaume

El passat dimarts dia 2 de maig els alumnes de 3r OB vam anar d'excursió a la muntanyeta de Sant Jaume (Vilafranca).

Abans d'anar cap allà vam fer una hora de classe, de 8.10 a 9.10h. 

Vam fer el trajecte fins la muntanya a peu fins que vam arribar a una esplanada on ens vam dividir en dos grups. Un grup, els que estàvem cansats o simplement no volíem caminar més, ens vam quedar a l'esplanada; mentre que la resta van  pujar fins al cim de la muntanya de Sant Jaume. 

Quan ens vam retrobar tots, una professora ens va explicar que havien muntat una mena de gincama amb mocadors de colors on havíem de trobar objectes de la natura, restes d'animals, entre d'altres, i que havíem d'omplir una fitxa sobre aquests objectes. En acabar, vam anar fins la muntanya de Sant Pau  a  veure  una  tomba.

Vam tornar cap a l'institut a peu, on vam fer una última hora de classe abans d'anar cap a casa.

Escrit per: EEVEE, Auronplay


dijous, 4 de maig del 2017

1 de maig

El dia 1 de maig és el dia internacional del treball. 

És una festa nacional, és a dir, que se celebra a totes les comunitats d’Espanya i sol ser un dia festiu en la majoria de les feines i també als centres educatius (escoles, instituts, universitats, etc). Aquesta festa se celebra per reivindicar el moviment obrer a nivell mundial i també per defensar els drets i deures dels treballadors.

Aquesta festa se celebra a gairebé tot el món, però una diferència important és el dia que se celebra. Per exemple a Estats Units i Canadà ho celebren el primer dilluns de setembre.

La meva opinió és que està bé tenir un dia de festa, però l'hem d'aprofitar per reivindicar el nostre dret com a treballadors o futurs treballadors.

Escrit per: AGP

Jornades culturals 2017

El dia 28 d'abril tots els alumnes i les alumnes de l'Institut vam celebrar les jornades culturals en motiu de Sant Jordi.

Aquest dia el dediquem a fer tallers que hem triat dies abans i per això ens hem apuntat en una aplicació de l'Institut. La majoria dels alumnes de la USEE vam triar: graffiti, castells humans, voleiball , futbol 7, tekwondo, ruta amb bici de muntanya, construcció de varetes de Harry Potter, bàsquet, jocs populars i construcció de mandales.

Aquests tallers es dividien entre les tres franges de classe, de 8.10 a 10.10; de 10.30 a 12.30 i de 12.45 a 14.45.

Molta gent es va quedar sense  poder fer el taller que volia perquè no s'hi va apuntar a temps. però hi havia dos profes que els van ajudar a trobar un taller on poguéssin anar. A més a més, degut a la pluja alguns tallers van començar més tard o bé es van haver d'anul·lar, fet que va fer que hi hagués més gent sense lloc.

Tot i aquests problemets, el matí va anar molt bé i els tallers van ser molt guais !

Escrit per asf1510

Jornades Esportives 2017

Les Jornades Esportives les fem cada any , Primer anem al Auditori , a veure els treballs musicals que treballen alguns alumnes que se apunten a fer flautes.

També anem al Auditori a dir els guanyadors/res del poemes literàries i al final vam tenir una petita sorpresa per la part dels alumnes de 4rt N.

Una vegada vam sortir del Auditori , ens anem tota  la escola sencera a les pistes cadascú per al seu camí , ( si ens havíem apuntat algun equip per jugar partits amb equips) havien equips de Voleibol , Basket ball i Futbol).

Una vegada que se van la gent que se avien apuntat a esports , la resta se anaven a donar un volt per les pistes, i finalment una vegada que se acaben tots ens podríem anar–hi tirant  a les nostres cases

Escrit per: ASF


dijous, 20 d’abril del 2017

Setmana Santa

La Pasqua és una festa de la religió catòlica que se celebra cada any en dates diferents segons marqui el calendari. Aquest any els dies senyalats són:
  1. Diumenge de Rams: 9 d'abril
  2. Dilluns de Pasqua: 10 d'abril 
  3. Dimarts Sant: 11 d'abril 
  4. Dimecres: 12 d'abril
  5. Dijous Sant: 13 d'abril 
  6. Divendres: 14 d'abril 
  7. Dissabte Sant: 15 d'abril 
  8. Domingo de Pasqua: 16 d'abril 
  9. Dilluns de Pasqua (la Mona): 17 d'abril
A Espanya la tradició mana que s'ha de celebrar la santedat, així que es fa un viacrucis a cada ciutat i, fins i tot, es fa una processó en la que es treuen al carrer les representacions dels Sants, les Verges, etc. 

Però no en tots els països se celebra igual.

Als Estats Units, per exemple, el diumenge de Pasqua s'organitza la desfilada de Setmana Santa on es fa una rua que recorre el centre de Nova York des de la catedral de Sant Patrici fins a la 5a avinguda.

Escrit per: Chappiespidei i Luffy

Sant Jordi

El dia 23 d’abril se celebra la diada de Sant Jordi. És una festa en la que se celebra el dia del llibre; en el que segons la tradició es compren llibres i roses. El llibre, per tradició, se li regala al pare i la rosa a la mare, a la novia i als familiars. Tot i que avui dia cadascú s'autorregala el que vol i ho regala a qui vol.

La llegenda de Sant Jordi diu que hi havia una vegada un drac que es menjava els habitants d'una ciutat, fins que un dia el rei li va proposar un tracte. Aquest consistia en que farien una vegada a la setmana un sorteig per triar qui es menjaria el drac. Això va ser així fins que li va tocar a la filla del rei, quan aquest se la va endur a la seva cova i va aparèixer un valent cavaller anomenat Jordi. El cavaller, va agafar la seva espasa i el seu escut i va matar el drac per salvar la princesa; i de la sang que va caure a terra en van sortir roses. En agraïment, el rei va proposar que es casessin Sant Jordi i la princesa, i van viure feliços i van menjar perdius, Des de llavors, la llegenda es va estendre, de manera que anys després, els savis de l'època van escriure la seva història en un llibre, que es va acabar estenent i coneixent arreu del món.

Des de llavors, aquesta diada se celebra cada 23 d'abril, dia en què els carrers s'omplen de parades de roses i llibres.

Escrit per: gamer, auronplay

La mona de Pasqua

La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat (ja que duran la Pasqua alguns aliments queden prohibits o relegats a un segon pla). 

A Catalunya la mona es menja el diumenge o bé el dilluns de Pasqua i, ocasionalment, el dimarts de Pasqua. Al País Valencià, en canvi, la mona es menja dilluns de Sant Vicent.

Actualment, les mones són molt variades, encara que abans generalment eren rodones i de pa de pessic. Inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre i d'altres llaminadures, amb ous durs a sobre.

La mona de Pasqua diu la tradició que la regalen els padrins als fillols.

Escrit per: dori1 i la dominicana23 

Cuidem de la Lola i el Manolo

Les tortugues van arribar a l’Institut a principis de primavera. Amb la seva arribada, el Dori1 les va poder saludar i conèixer, i li van agradar molt !

Cada dia ens ocupem de les tortugues per grups, els donem de menjar i afegim aigua a l'estany, ja que amb la calor s'evapora. A més a més, cada setmana els canviem l'aigua de l'estany perquè estigui neta i faci bona olor. 

Una cosa que hem après amb les tortugues i que ens agradaria compartir és com es diferencia el sexe de les tortugues. Les tortugues tenen una  diferencia de gènere, les que tenen taques son mascles i les que no son femelles i les tortugues que tenim son Marines. 

Escrit per: EEVEE




dijous, 6 d’abril del 2017

Camp d'aprenentatge de 2n d'ESO

Els alumnes de 2n d'ESO, han anat a un camp d'aprenentatge que està situat a Barcelona, al barri del Born. 

Hi han anat els dies 29, 30 i 31 de març de 2017 i, tot i que cap alumne de la USEE hi va anar, explicarem breument què van fer.

El dia 29 entre les 8:30 i les 9:00 els alumnes van sortir de de l'Institut en autocar i van anar fins al camp d'aprenentatge, Un cop allà, van deixar les maletes a l'habitació i vam començar les activitats del dia. Durant el temps que van estar allà, van completar un dossier sobre la ciutat de Barcelona i sobre alguns dels monuments més importants de la mateixa. Però no només van fer això, a les nits també van fer jocs de nit molt divertits !

Quan els hem preguntat als que hi van anar, ens han explicat que la primera nit no van dormir gaire ja que van estar xerrant i jugant tota la nit i l'endemà van anar molt cansats. Tot i això, s'ho van passar d'allò més bé!!

Escrit per: La demonia 25,  La niña coleta  42.

Decoració amb ous de pasqua

Dilluns dia 3 de març hem dedicat el taller de manualitats a decorar el departament amb la temàtica de la Pasqua.

Entre tots, hem pogut pintar ous de tota mena, estampats, pintats, amb sanefes, etc. Cadascun ha quedat molt diferent i els hem pogut pintar al nostre gust. Al final de la sessió, hem tingut nou ous de Pasqua tradicionals de colors, 1 ou ferrat i 1 ou de pasqua que està al damunt d'un pastís, el que aquí coneixem com "la Mona".

Per donar-li més emoció, hem repartit els ous pel departament, i cada vegada que ha entrat algun company o amic li hem proposat de trobar-los tots.

Escit per : AGP99 i ELRUBIUSOMG

Benvingudes Tortugues

El curs passat tots els i les alumnes de la USEE vam començar un projecte amb tortugues. Aprofitant el pati del jardí, vam dissenyar com ens agradaria que quedés la casa de les tortugues, de manera que vam crear un estany, vam fer un tancat provisional i vam replantar plantes i gespa als voltants del mateix perquè fos més bonic.

Aquest any hem continuat arreglant l'hàbitat de les tortugues, hem fet una tanca de colors amb una porta i hem netejat i emplenat l'estany.

Avui dia 6 d'abril de 2017 per fi ja heu tornat al Milà !

BENVINGUTS Manolo i Lola !!!

Escrit per ASF1015 i GGS2017


dijous, 30 de març del 2017

Recepta: creppes variades

Ingredients per fer la massa (4 o 5 creppes aprox. depèn del gruix):

  1. 2 ous
  2. 125 g de farina
  3. 25 g de mantega per la massa
  4. 1 cullerada de postre de mantega perquè no s'enganxin a la paella
  5. 100 ml de llet
  6. 1 cullerada sopera de sucre
  7. 1 pessic de sal

Ingredients per farcir els creppes (aquests són dels que disposàvem):

  1. Nocilla o crema de cacau
  2. Coco en pols
  3. Gominoles de fruita
  4. Virutes de xocolata
  5. Formatge en llesques
  6. Pavo cuit en llesques
  7. Cavalla en oli

Passos a seguir:

  1. En un bol fons ficar la farina, la sal i la llet
  2. Afegir els ous al bol de la farina i la llet
  3. Amb una batedora, batre fins que quedi una barreja homogènia sense grumolls
  4. En un recipient, posar els 25 g de mantega i posar-la a desfer al microones
  5. Un cop desfeta, afegir la mantega a la barreja i seguir batent fins que quedi ben barrejat
  6. Per coure els creppes, posar la cullerada de postre de mantega en una paella plana i posar-ho a escalfar
  7. Quan la mantega s'hagi desfet i cobreixi la paella, afegir la mida d'un cullerot de massa, repartir-ho bé per tota la superfície de la paella i deixar que es cogui a foc mig
  8. Amb una espàtula, aixequem el creppe, quan ja està rossa, se li dóna mitja volta
  9. A la part del creppe cuita hi afegim els ingredients pel farciment (pavo i formatge; xocolata: gominoles de fruita i coco; ...)
  10. Amb l'ajuda de l'espàtula, tanquem el creppe per la meitat i deixem que s'acabi de coure
  11. Un cop cuit, se serveix el creppe en un plat
  12. Bon profit !
Escrit per: CHAPPIESPIDEI


El canvi d'hora

La nit del diumenge 26 de març es fa el canvi d'hora del solstici d'estiu. Aquest es fa a partir de les 00:00h de la nit quan s'adelanta l'hora de tots els rellotges, mòbils, ordinadors, etc. Així doncs, a les 00:00h passa a ser la 01:00h. Els experts en la matèria justifiquen aquests canvis d'hora pel fet que avançant l'hora podem aprofitar durant més hores la llum del sol i així doncs utilitzar menys l'electricitat.

Escrit per: Auronplay

Camp d'Aprenentatge de 3r d'ESO

Després dels Camps d'Aprenentatge de 3r d'ESO a Manresa, un alumne de la USEE ens ha volgut explicar la seva experiència, i la ha compartit aquí. 

Els alumnes de 3r hem anat de Camp d'Aprenentatge a una casa de colònies a Manresa. Allà hem fet moltes visites i excursions, com per exemple a la muntanya de Bufalvent. A més a més, hem fet uns dossiers per escrit sobre cada activitat que hem fet i les hem anat entregant. Ha estat una experiència molt divertida i m'agradaria explicar algunes anècdotes que han passat a les colònies.

El primer dia, un cop a l'alberg, hem dinat i ens hem repartit per les habitacions, on hem escollit llit i ens hem posat les nostres coses a lloc. Després de dinar em vaig caure i, tot i que no em vaig fer mal, tothom va riure molt, jo també ! A la nit, havent sopat, hem fet un joc de nit sobre els llops, uns animals molt interessants. Quan aquest ha acabat, hem tornat a les habitacions a dormir i, com que alguns no volien dormir, han fet xivarri fins que els professors els han cridat
l’atenció.

El segon dia, quan sortíem a fer l'activitat en Luffy creu que ha perdut la jaqueta però no recorda on. A la nit, com a sorpresa, ens van portar a una discoteca ! Allà vam ballar i escoltar música molt moderna i ens ho vam passar molt bé !

El tercer dia, que és l'últim, en Luffy ha pogut recuperar la jaqueta. Hem anat a visitar unes coves molt xules i també un castell. Després d'aquesta visita, hem tornat a Vilafranca i hem arribat a l'institut una estona abans del que s'havia previst.

 Escrit per: Eevee

Camp d'Aprenentatge de 1r d'ESO

L'alumnat de 1r d'ESO aquests dies 22, 23 i 24 de març han anat al camp d'aprenentatge de la Garrotxa.

Després d'un viatge de gairebé dues hores, van aconseguir arribar a Olot, on es troba la casa rural on es van allotjar durant aquests dies. Durant aquesta experiència, van poder conèixer l'entorn i la història de la Garrotxa, així com de la zona volcànica on es trobaven. A més a més, van visitar la zona volcànica de Santa Margarida, la Fageda d'en Jordà i el poble de Besalú. Després de cada visita, i havent sopat, els i les alumnes van poder gaudir, juntament amb el professorat, de diferents jocs de nit, en els que es van posar a prova mentre passaven una bona estona.

Tot i que cap alumne de la USEE no hi va poder anar, segur que ha estat una sortida molt interessant i de ben segur que el curs vinent hi voldran anar!

Escrit per: Dori1


Manualitats de primavera

Aquesta setmana al taller de manualitats hem donat la benvinguda a la primavera decorant el departament amb flors i animalons típics d'aquesta estació. 

Amb material reciclat, com fulls, paper pinotxo, colors de gusta i retalls de cartolines hem fet flors, ocells, marietes, abelles, cargols i papallones. I fins i tot un cartell on posa "primavera" envoltat de flors i vegetació.

Ha quedat molt maco !

Escrit per: luffy


dijous, 16 de març del 2017

Recepta: pollastre i pa de pita

Ingredients:
  1. Pits de pollastre (nosaltres n'hem utilitzat 4)
  2. Oli d'oliva
  3. Sal
  4. Farina
  5. Llevat
  6. Aigua
Passos a seguir:

  1. Tallar els pits de pollastre a filets fins
  2. Afegir sal al gust al pollastre
  3. Arrebossar el pollastre amb la farina
  4. A part, en una paella, posar oli a escalfar
  5. Posar el pollastre a fer-se a foc mig fins que es cogui completament
  6. Un cop cuit, servir-lo en un plat pla, amb compte que crema !
  7. Afegir farina, llevat i aigua en un bol
  8. Barrejar els tres ingredients fins a aconseguir una massa homogènia sense grumolls
  9. Fer petites boles amb la massa i posar-les sobre un plat
  10. Aplanar les boles de massa per donar-li forma de pa de pita
  11. Aprofitant l'oli calent del pollastre, fregir els pans de pita fins que quedin daurats per les dues cares
  12. Servir els pans de pita amb el pollastre
  13. Bon profit !  
Escrit per: ASF i Gamer

Passos a seguir:
PD: Els alumnes opinem que estava molt bo !


Recepta: trufes de xocolata


1. Ingredients: 

  1. Una tauleta de xocolata negra
  2. Una bossa de magdalenes
  3. Una mica de mantega
  4. Un pot de llet condensada
  5. Un pot de virutes de sucre colors
  6. Aigua 

2. Passos:
  1.  Obrir la bossa de magdalenes i posar-les sense el paper en un pot per triturar
  2. Agafar un triturador i esmicolar bé les magdalenes. 
  3. Ara s'ha de passar a desfer la xocolata al bany maria. Per això necessitarem dues cassoles, una més gran que l'altra, ja que la petita anirà dins la gran.
  4. Posem aigua a la olla gran, més o menys fins la meitat i la posem al foc a escalfar.
  5. Mentre l'aigua s'escalfa, anem trencant la tauleta de xocolata en trossos petits i la posem a la olla petita, que està buida. 
  6. Quan tota la xocolata està trencada, amb molt de compte fiquem la olla de la xocolata dins la olla gran de l'aigua, però sense que entri gens d'aigua i baixem una mica el foc.
  7. Anem remenant la xocolata perquè es desfaci i no s'enganxi a la olla fins que quedi completament desfeta.
  8. Un cop desfeta, retirem la olla del foc i afegim la llet condensada a la xocolata i les magdalenes triturades.
  9. Remenem bé la barreja fins que quedi una massa homogènia.
  10. Quan ja tenim feta la barreja, la posem en un tupper o una carmanyola, ho tapem bé i la fiquem al congelador durant uns 10 o 15 minuts.
  11. Passat aquest temps, traiem el recipient del congelador i passem a fer les boletes.
  12. Una vegada tenim fetes les trufes, agafem les virutes de colors i les decorem.
  13. Bon profit !
Escrit per: la demonia 25, GGS2017, TPA24

Dia del pare i sant Josep

El dia 19 de març, se celebra el dia de Sant Josep i el dia del pare. És una celebració dedicada als pares de família i s'associa a la idea catòlica de recordar a Josep, pare de Jesús.
 
Aquest dia se celebra a Espanya des de l'any 1950 i no només es felicita als pares de família, sinó també a tots aquells que celebren el seu sant:
 
Josep, Jose, José, Jose Manuel, Jose Maria, Joseba, Pepe, Pepelu, Josefina, Jose Antonio, Josefa, Jose Luis, entre molts d'altres.

Escrit per: AGP99, ELRUBIUS OMG, DORI1

dimecres, 15 de març del 2017

El nostre hort

Ja fa uns mesos que cuidem del nostre hort que tenim al pati de l'Institut i que estem veient com va canviant. Les faves que vam plantar fa unes setmanes han crescut mot i els primers brots dels alls ja han començat a brotar. Els pèsols ja s'estan enfilant per les canyes, fins on arribaran?

Aquesta setmana els alumnes de 1r OB hem fet una feinada a l'hort ja que hem fet dos planters de carbassons i uns quants d'enciams, que tenen uns noms una mica estranys.

Esperem que amb aquest bon temps que fa aviat puguem menjar totes aquestes delícies.

Escrit per: NAC



divendres, 10 de març del 2017

1r OB fa un taller de caixes de ratpenats

L'alumnat de 1r OB aquest passat 7 de febrer ha fet un taller de construcció de caixes refugi per a ratpenats i dragons.

El taller ha començat amb un col·loqui sobre aquestes dues espècies, així com on viuen i com la seva presència afecta als ecosistemes. A continuació, s'ha concretat en quins tipus de ratpenats i dragons viuen a Vilafranca del Penedès. Per acabar, tal com es pot veure al vídeo adjunt, en petits grups els i les alumnes han construït cases per aquests animalons, que els serviran de refugi i/o de niu per a les seves criatures.

Aquestes caixes s'han situat en diferents punts de Vilafranca del Penedès, de manera que l'alumnat pot anar-les a veure quan vulgui i veure si està en ús.

Escrit per: Educadors i Auxiliars d'aula.



dijous, 9 de març del 2017

Carnestoltes 2017

Aquest any els i les alumnes de la USEE de l'Institut Milà i Fontanals hem celebrat un carnestoltes propi el divendres 24 de febrer. Durant tota la setmana, hem estat pintant màscares i decorant el departament amb coses de Carnestoltes. A més a més, perquè tothom en tingui un bonic record, hem construït un marc de fotos inspirat en el de les càmeres de fotos instantànies i hem fet detalls per fer-nos un fotocall ben original. Les fotos han quedat molt maques i les podeu veure totes en el vídeo que hi ha a sota !!

Per altra banda, el sindicat d'estudiants del Milà han organitzat un concurs de disfresses per al dimecres de cendra, el 28 de febrer, on han pogut participar tothom, professors, alumnes, educadors, auxiliars d'educació i personal de l'institut. Després del concurs, que ha estat molt entretingut, hem pujat al pati superior on hem pogut prendre un got de xocolata desfeta i un tall de coca. Ha estat una molt bona manera d'acabar el Carnestoltes i de començar un llarg pont de 4 dies !!

Escrit per: Luffy

8 de març. Dia de la dona treballadora

El dia internacional de les dones se celebra el dia 8 de març de cada any des del 1911 i està reconegut per les Nacions Unides (ONU). En aquest dia, es reivindica el feminisme i es denuncia el masclisme, així com es defensen els drets i les llibertats de totes les dones del món. El 8 de març es reconeix i es recorda la lluita de la dona per a la seva participació juntament amb l'home en el món labora i, per tant, es lluita pel dret a la independència econòmica de la dona i a la seva participació lliure en la societat en general.

Per anunciar aquest dia, els i les alumnes de la USEE han fet cartells que han penjat per tot l'institut, tal com es pot veure a la foto.

Escrit per: La Dominicana