dijous, 8 de juny del 2017

Recepta: faves a la catalana


Ingredients:

  1.  4 Kg. de faves tendres
  2. 2 Cebes tendres
  3. 1 Manat d’alls tendres
  4. 4 Talls de cansalada
  5. 1 Botifarra negra grossa
  6. 1/2 L de vi blanc
  7. Llorer al gust
  8. 4 fulles de menta
  9. Pebre vermell 
  10. Oli i sal al gust
  11. Una barra de pa

Passos: 

  1. Tallar la cansalada a troços petits.
  2. Posar oli en una paella, 1 dit d'alt i escalfar-lo.
  3. Posar la cansalada a la paella i sofregir-la fins que quedi daurada.
  4. Tallar la ceba i els alls ben petits.
  5. Afegir a la cansalada la ceba, els alls, la menta, el llorer i el pebre vermell i ho sofregim, remenant de tant en tant, fins que la ceba quedi ben cuita.
  6. Un cop cuita la ceba, afegim les faves, el vi blanc i la sal, tapem la paella i ho deixem coure tot plegat, remenant sovint.
  7. El temps aproximat és d'una hora, depenent de la mida de les faves.
  8. Mentrestant, tallem la botifarra negra a trossos grossos, perquè no es desfaci mentre cou.
  9. En últim lloc afegim la botifarra negra, la deixem coure amb la barreja uns 10 minuts més.
  10. Servim les faves amb una mica de pa.
  11. Bon profit!

  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada