dijous, 20 d’abril del 2017

La mona de Pasqua

La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat (ja que duran la Pasqua alguns aliments queden prohibits o relegats a un segon pla). 

A Catalunya la mona es menja el diumenge o bé el dilluns de Pasqua i, ocasionalment, el dimarts de Pasqua. Al País Valencià, en canvi, la mona es menja dilluns de Sant Vicent.

Actualment, les mones són molt variades, encara que abans generalment eren rodones i de pa de pessic. Inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre i d'altres llaminadures, amb ous durs a sobre.

La mona de Pasqua diu la tradició que la regalen els padrins als fillols.

Escrit per: dori1 i la dominicana23 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada