dijous, 26 de gener del 2017

Xerrada 3r eso

Els i les alumnes de 3r d'ESO vam anar a l'Assep, al carrer de la fruita de Vilafranca del Penedès, per tal d'assistir a una xerrada sobre què fer després de l'ESO.

En aquesta xerrada, que va durar des de les 9 i 10 fins les 10 i 30 minuts, ens van explicar quines opcions educatives i laborals teníem, tant si ens treiem el títol d'educació Secundària, com si no ho fem. Va ser una explicació molt educativa i els que hi vam assistir considerem que va ser molt interessant, ja que només ens queda un any de Secundària a part d'aquest.

Escrit per: Eevee i Chapiespidei

Campanya stop brutícia

Els i les alumnes de 2n OB hem fet una campanya a l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca que es diu Stop Brutícia.

La nostra intenció és que tot l’Institut deixi d’embrutar el pati i que llencin la seva brossa a les papereres on correspongui perquè es recicli. Per això, hem fet cartells informatius i una pancarta gegant que hem penjat a les parets de l’Institut, a la recepció i a l’entrada del mateix. A més a més, amb l’ajuda d’un Power Point hem anat a totes les classes a explicar la campanya Stop Brutícia per tal que tothom la conegui i la pugui posar en marxa. 

Des de 2n OB agraïm la implicació de tothom !!!

Escrit per: Chapiespidei i Eevee 



 

La decoració de Nadal

Els alumnes de la USEE hem dedicat algunes sessions del taller de Manualitats a preparar la decoració de Nadal a l'Institut.

Tota la decoració la hem elaborat amb material reciclat i reutilitzat com ara: palets de fusta, pintura, claus, paper de diari, cola blanca, cordes, etc. Amb l'ajuda dels alumnes de 4t del MAP hem tallat el palet i hem fet un arbre de Nadal i amb la resta de materials hem fet la decoració: les boles, els caramels i les garlandes. Per tal de donar-li més emoció i respectar la tradició, cada alumne de la USEE ha demanat un desig, l'ha escrit en un paper i l'ha guardat dins d'un dels caramels de la decoració per tal que es compleixi amb l'any nou. Un cop llest tot, ho hem baixat tot a la recepció per decorar-la i que quedés més maca.

Escrit per: La Dominicana

Patinatge sobre gel

El dilluns 19 desembre els alumnes de 2n d' ESO vam anar a patinar a la pista de gel artificial de Vilafranca del Penedès.

Aquesta no és gaire gran, però ens la van reservar per a tots els alumnes. Tot i que el dia era molt fred i anava plovisquejant, tots anàvem ben abrigats i portàvem guants, i ho portàvem tot a punt per passar-ho pipa. 

Els alumnes que hi van anar diuen que, tot i el fred, ho tornarien a repetir encantats !!

Escrit per: Rapero i  Luffy

 



Miniplanter de tomàquets

Els alumnes de la USEE de 1r aquesta setmana en el taller d'hort han plantat diferents espècies de tomàquets. 

En lloc de plantar-los a l'hort gran del pati, aquesta vegada els hem plantat en uns planters artificials de color negre. La terra la vam treure del compost que vam portar per l'hort del pati i les llavors les vam comprar en una botiga especialitzada en el conreu. Els tomàquets són de la classe "tomàquet vermell cherry" i "tomàquet andine cornue". Aquest tipus de planter es rega submergint la base del planter en una palangana d'aigua. 


Esperem que surtin molt aviat !!


Escrit per: Auronplay





A la imatge anterior es pot veure breument el progrés de les tomaqueres, des del dia 1 fins passades dues setmanes aprox.

L'espantaocells Brutus

Brutus és el nom que li hem posat a l'espantaocells que hem plantat a l'hort de l'Institut. 

Aquest el van crear els i les alumnes de la USEE al taller de manualitats utilitzant material reciclat o bé reutilitzat. Per omplir el cos ho van fer amb ampolles d'aigua de plàstic i garrafes, perquè aguantés tot i la pluja. Pels braços i les cames, van fer servir ampolles velles i pals de les escombraries, perquè tingués una forma més real. Les mans, són dos guants vells plens de plàstics arrugats i el cap és una pilota punxada ple de bosses de plàstic velles. La roba ens va la donar l'Institut, era roba vella de recanvi que ningú feia servir i també porta una samarreta del Milà, com els alumnes. Per plantar-lo, hem utilitzat una estaca molt alta que hem clavat al terra de l'hort.

Dimecres passat, vam posar el Brutus a l'hort del pati, on ja està fent la seva feina. Tot i que encara no portava ni sabates ni barret, entre els educadors, auxiliars i la integradora, li han portat tots els accessoris, fins i tot un nou pentinat!


Escrit per: Ladominicana

El Brutus dimecres.





dijous, 12 de gener del 2017

Exposició dels balls

L'últim dia del primer trimestre del taller d'expressió corporal hem fet un concurs de ball, que és el que ens ha donat la nota d'aquest taller. Durant tot el trimestre hem estat assejant una cançó tot el grup, i després cada grup ha preparat la seva pròpia coreorgrafia amb una cançó de fons que li ha agradat, de manera que avui hem fet la presentació davant de tots.

El jurat va seha estat format pels tres professors que organitzen els tallers, i ens han puntuat de l'1 al 10 segons criteris com la originalitat o el treball en equip. Després, ens han explicat què hem fet bé o malament i què podem millorar, tal com passa en els concursos de la televisió.

Primer hem fet el ball de grup, amb la cançó Party Rock de LMFAO, de la que hem tret una molt bona nota !! I després cada grup ha ballat la seva cançó, que ha estat un èxit brutal !!

Ha estat un moment molt emocionant !!!

Escrit per: IGE2003 i ElRubiusOMG

A continuació us posem uns vídeos de com assajàvem, el ball de grup i els dels diferents grupets.

 Assaig del ball

 
 Presentació del ball Party Rock, vídeos 1 i 2.

Grup 1: We will rock you

Grup 2: Limbo

Grup 3: Monsta


Podeu seguir-nos i veure tots els nostres vídeos al nostre canal de Youtube: USEE Mila Fontanals Vilafranca

El concurs de galetes

El Dijous 15/12/16 els nens i nenes de la USSE vam fer un concurs de galetes. Hi havia un munt de galetes!!! Ens vam dividir en 4 grups eren 3 persones. Entre tots vam fer la massa.Cada grup va afegir coses per fer-les diferents.

Van guanyar el concurs de galetes:

1 primer: La Dominicana / Eevee

2 Segon AIG / Chapiespidei / Gamer

3 tercer ASF16 / GGS / IA


Ingredients:

Farina
Ous
Xocolata: Blanca/Negre
Llet
Sucre
llevat
un posim de sal
motllos de figures


Per decorar

Xocolata Blanc / Negre
Lacasitos
Fruit sec
Perletes de sucre

ESTAVEN MOLTS  BONES!!!!!!!!!!!

Escrit per: ASF2016 i AGP99



Les festes de Nadal

ELS DIES DE NADAL


25 DE DESEMBRE

El dia 25 de desembre és un dia molt especial. Aquest dia és per passar-lo amb la família i se celebra el Nadal. Aquest dia mengem un menú especial per dinar, diferent de la resta de dies

Per exemple entre els plats nadalencs típics hi ha la carn rostida, el caldo de pollastre o els canelons i mentre que els nens beuen refrescs, els adults prenen vi i cava. Aquest dia el pare Noel ens porta regals i aprofitem la nit per obrir-los.


31 DE DESEMBRE

El dia 31 de desembre se celebra la nit de cap d'any. És una festa on ens reunim amb la família i els amics per sopar caldo, pollastre rostit i turrons. 

Quan queda un minut per les 12 de la nit, les campanes marquen els 12 últims segons de l'any, les anomenades "campanades" i la tradició diu que amb cada campanada ens hem de menjar un gra de raïm si volem tenir sort l'any nou. 


6 DE GENER

El dia 6 de gener se celebra el dia de Reis. És un dia que se celebra amb la família i, com que és l'última festa del Nadal, el menjar típic d'aquest dia és el mateix que per Nadal. 

Després de dinar, és habitual obrir els regals que els Reis Mags ens han portat la nit anterior, després de la cavalcada, on reparteixen caramels a tots els qui els van a veure. 

Escrit per: lacastaña_83 i GGS2016

Xocolatada

El dia 22 de desembre va ser l'últim dia del trimestre i els i les alumnes de Batxillerat van organitzar una xocolatada per recollir diners per al seu viatge de final de curs.

En un racó del pati per 1 euro podies comprar un got de xocolata calenta desfeta i menjar un tros de coca. Els que ho vam tastar vam trobar que estava tot deliciós!! 


Aquest dia l'horari va ser especial perquè en comptes d'anar a l'institut de 8h a 15h, vam fer jornada intensiva i vam anar de 9h a 11h.


Ens ho vam passar d'allò més bé!!!


Escrit per: IGE2003 i EL RUBIUS OMG.




dimecres, 4 de gener del 2017

Visita a les bodegues Torres

El 25 de novembre els alumnes de 3r Ob van anar d'excursió a les bodegues Torres, a Vilafranca del Penedès.

Van sortir a peu des de l'institut i van caminar fins les bodegues per camins que passaven entre les vinyes del Penedès. Una vegada allà, ens van fer una visita en un trenet turístic per totes les instal·lacions, mentre que ens explicaven curiositats de cada zona. Un cop vam acabar la visita, vam fer una degustació de most collit a les vinyes de les bodegues Torres.

En Luffy diu: em va agradar molt aquesta excursió perquè vaig veure com es produeix el vi i crec que és un lloc on podria acabar treballant després de l'institut.

Escrit per: LuffyGamer




La vaga del 24 de novembre

El 24 de novembre de 2016 el sindicat d'estudiants repetírà la vaga contra les revàlides, gairebé un mes després de la primera que va ser el 27 d'octubre a Girona. Aquesta primera vaga va treure prop de 300 estudiants de secundària i batxillerat al carrer.

Opinions dels escriptors del post:

Un alumne no va venir perquè esà cansat d' aixecar-se a les 7:00 del matí per anar a classe.
 
Una alumne va venir perquè li agrada l'institut i per no quedarse-se a casa avorrida.

Escrit per: ladominicana, auronplay

 

Xerrada emprenedoria 3ob

Els alumnes de 3rob vam anar a una xerrada el dia 22 novembre per parlar de l'emprenendoria.

En aquesta ens van explicar què vol dir ser emprenedor, que és la persona que té idees per crear una empresa. També ens van explicar quines qualitats ha de tenir una persona emprenedora per arribar a l'èxit, i com ho pot fer per ser emprenedor.

Després de la xerrada, ens van convidar a reflexionar sobre si ens agradaria ser emprenedors i si tenim alguna idea d'una possible empresa.

Personalment, a mi no m'agradaria tenir una empresa, ja que crec que és massa embolic, i prefiriria treballar per una altra persona. En un futur crec que em veig treallant en una empresa dediada a les bicicletes, ja que crec que se'm donaria bé arreglar-les.

Escrit per: Rubiusomg i Asf1015


Traducció: No has de ser gran per començar, però si que has de començar per ser gran.

Tots Sants

Tots Sants és una festa tradicional catòlica dedicada al record dels avantpassats que se celebra el dia 1 de novembre. Aquesta està íntimament relacionada amb la festa que se celebra el dia anterior, el dia dels morts o dia dels difunts, el dia 2 de novembre. La creença popular diu que el dia 1 de novembre els vius visiten els morts als cementiris o bé on descansen en pau i mengen panellets i castanyes, i el 2 de novembre els morts són qui visita els vius. Aquesta festivitat és una de les més antigues del món cristià, i a països com Espanya, França i Portugal aquest és un dia festiu on no es treballa.
Escrit per: Rubiusomg i Asf1015

Sortida al teatre 2n d'ESO

El dijous 3 de novembre els alumnes de 2n d'ESO vam anar al teatre Cal Bolet a veure la obra de Don Quijote de la Mancha.

Aquesta no va ser la representació clàssica, sinó que va ser una posada en escena molt original, que no veiem normalment. Ens va semblar molt divertida, ja que tenia tocs d'humor que feien que no deixéssim d'estar pendents del que passava.

Pel que fa als actors, eren dos homes, pare i fill, que representaven els dos personatges principals:  Don Quijote i Sancho Panza, però també altres personatges que intervenen en la història.

Ens agradaria fer més sortides com aquesta.

Escrit per: IGE999 i TPA2003

Jocs al pati

A les hores del pati hem començat a jugar amb la xanca-tàndem, on és molt important anar coordinat amb el company, i també amb el joc de ficar les anelles a la base.

Aquests jocs, que els podeu veure a les fotografies que hi ha a continuació, els hem fabricat nosaltres durant el taller de manualitats i per construir-los hem aprofitat materials reciclats o bé reutilitzats, que han portat els educadors i auxiliars. Estan sent tot un èxit entre grans i petits!!

Un dels companys que més juga amb aquests jocs és en Chapiespide, que ens diu això: "M'agraden molt aquests jocs, jugo a les xanques i a les anelles. Les xanques m'agraden perquè es juga amb dues persones i pots fer nous amics o conèixer millor als que ja tenies. Es necessita coordinació amb el company i molta cooperació".

Escrit per: LaDominicana23 




Recepta: rosquilles

Recepta: Rosquilles
 
Ingredients:
  1. Farina
     
  2. Sucre
     
  3. 3 ous
     
  4. Oli
     
  5. Llevat Royal
     
  6. Anís en pols
     
  7. Sal

Passos:
  1. Posem la farina en un bol amb l'anís en pols.
  2. Afegim el sucre i un pessic de sal i ho barregem.
  3. Afegim els ous amb compte de que la closca no caigui al bol.
  4. Posem un rajolí d'oli al bol.
  5. A continuació barregem tots els ingredients.
  6. Deixem la massa reposar uns minuts.
  7. Fem boletes amb la massa i li fem un forat al mig.
  8. Posem força oli a la paella i l'escalfem.
  9. Quan l'oli està prou calent posem les rosquilles a fregir i quan estan daurares les posem en un plat amb paper de cuina perquè s'escorri l'oli que sobra.
  10. Afegim sucre al gust perquè sigui dolç i gustós.
  11. Bon profit !

Escrit per: Chapiespidei


Coneixement de Vilafranca

Que hem fet aquests dies?

Els alumnes de 1r i 2n d'ESO primer vam buscar per internet els transports públics de Vilafranca i ens vam adonar que es pot arribar a la nostra ciutat en tres transports: autobús, tren i taxi.

El primer dia vam fer servir un mapa de Vilafranca per ubicar les tres parades dels transport públics i vam marcar una ruta per després poder-la seguir i arribar als llocs on volíem. A la parada d'autobusos vam preguntar els horaris de Vilanova i del Vendrell, i també vam anar fins la parada de taxi. Després vam tornar a l'institut.

El segon dia vam anar a veure la plaça i l'estàtua de Milà i Fontanals i per sorpresa vam trobar a dos ex-companys del curs passat. Tots vam estar molt contents de retrobar-nos i vam quedar en trobar-nos un dia a l'institut per tal de recordar vells temps i poder-nos posar al dia amb totes les novetats que han anat passant. Després, quan vam tornar a l'institut, vam marcar en un mapa els carrers per on havíem passat.

Escrit per: IAS2001

Sortida d'equinoteràpia

El 10 de novembre vam anar a Pacs caminant a l'hípica del maset dels cavalls, on aprenem a muntar a cavall i fem teràpia amb els cavalls.

Un cop allà, ens van separar en tres grups: verd, negre i vermell. Tots els grups vam fer les mateixes activitats però per separat. Una de les tasques va ser pentinar i raspatllar els cavalls. A continuació, els vam donar de menjar garrofes, que feien molta pudor però els agradaven molt. Entre canvi i canvi de grup, anàvem a veure els altres animals de la hípica i els vam poder acaronar: un ruc, un poni, dos gossos, gallines, un ànec, conills i un gat.
Allà van passar també coses divertides com que a l'Auronplay li va mossegar la sabata un cavall i a l'Eevvee un altre cavall li va treure la sabata i se la va tornar a posar i cordar.

Un cop va acabar la sessió, vam anar caminant fins el pati de les bodegues Torres i després vam tornar caminant cap a les pistes, on vam jugar un partit de futbol profes contra alumnes.

Escrit per: eevee i auronplay.

 
 
Vídeo amb les imatges de la sortida

Sortida a l'auditori de Vilafranca

Els alumnes de quart d'ESO vam anar d'excursió a l'auditori de Vilafranca a veure una petita representació sobre educació vial.

Un cop allà vam veure uns quants vídeos per valorar la nostra vida i com els accidents de trànsit la poden canviar en un moment. Amb això ens van recordar que sempre que sortim en cotxe ens hem de posar el cinturó de seguretat i també que qui condueix no ha de beure alcohol mai i anar poc a poc sempre per la carretera.

Per acabar, us vull explicar una anècdota que va sortir allà. Pel fet de no portar el cinturó de seguretat una noia de 20 anys va sortir del cotxe disparada i va morir allà mateix. Era una noia molt jove i això va canviar la seva vida i la de la seva família per sempre. És per això que us recomanem que sempre porteu el cinturó de seguretat i, sobretot, hem de respectar les normes de seguretat viària.

Escrit per: la dominicana 23

Recepta: Truites variades

Recepta: Truites variades

Ingredients per 1 truita individual:
  1. 2 ous.
  2. 1 pessic de sal.
  3. 1 rajolí d’oli.
  4. Qualsevol complement que tinguem a casa (nosaltres hem fet servir aquests): Formatge, pernil dolç, tonyina, etc.
Passos:
  1. Trenquem el ous i els aboquem en un plat fondo, amb compte que no caigui cap tros de closca.
  2. Amb l'ajuda d'una forquilla batem els ous.
  3. Afegim el pessic de sal (al gust).
  4. Engeguem el fogó, posem la paella al damunt i hi afegim el rajolí d’oli.
  5. Un cop calenta la paella afegim els ous batuts.
  6. A continuació afegim el complement que vulguem (un d'ells o tots junts).
  7. Amb l'ajuda d'una forquilla, anem barrejant els ingredients, evitant que la truita es cremi i lligant els diferents ingredients.
  8. Un cop cuita la truita agafarà un to daurat, llavors ja podem apagar el fogó i servir-la en un plat.
  9. Bon profit!!!
Recepta escrita per: IGE999 i RUBIUSOMG


Primers dies de taller de blog

El blog tracta de totes les activitats relacionades amb els alumnes de la USEE, tant com a grup com a aula ordinària.

Per exemple tot el que respecta als tallers i també les sortides, activitats, convivències, etc. El blog l'escriuen els alumnes de 1r a 4t d'ESO que formen part de la USEE, representats per sobrenoms que es poden veure al final de cada entrada.

Per fer la feina bé ens repartim en dos grups petits.

Els que ens encarreguem del blog primer hem d'escollir quin apartat redactarem. Primer escrivim a mà el nostre apartat, després ens el corregeixen i al final ho passem a ordinador a la web del blog.

Per mantenir l’anonimat, no posem els noms reals, sinó que fem servir motes o sobrenoms.
Les fotos les fan els educadors, auxiliars i professors, tot i que cada persona les pot enviar al Mail del blog i així les compartim.

Escrit per GGS2016.



 
 
Post data: mentre aquests nois i noies fan la màgia del blog, els de cuina preparàven una deliciosa recepta!! Aquí els teniu!!

Excursió per la castanyada

Cada any és tradició a l'institut Milà i Fontanals fer una sortida a peu pels voltans de Vilafranca del Penedès, i aquest any es va fer el dia 28 d'octubre de 2016. En aquesta hi participen el alumnes de 1r ESO, 2n ESO, 3r ESO, 4t ESO, 1r Batxilllerat, 2n Batxillerat.

Per començar els alumnes ens vam trobar al pati de l'institut. Una vegada allà, els professors ens van anar cridant per cursos poc a poc per sortir i anar caminant fins arribar a la muntanya de Moja.

Després quan vam arribar a la muntanya de Moja, vam tenir una estona llarga per esmorzar amb els amics (més o menys fins les 10,30). Passat aquest temps ens van començar a cridar per classes, de manera que primer i segon es va quedar a Moja fent jocs populars com per exemple: el mocador, arrencar cebes o estirar la corda. Els monitors que van dinamitzar aquests jocs van ser alguns alumnes de batxillerat, gràcies als quals no ens vam avorrir i ens ho vam passar molt bé. Tercer i quart juntament amb batxillerat van anar al camp de futbol, on els professors els van deixar temps lliure. Finalment, tots ens vam reunir al camp de futbol, on es va fer el partit de professors contra alumnes i els altres vam poder descansar.

A les 14.00 vam anar tornant cap a l'institut, i des de la Rambla els que van tenir permís van poder marxar sols cap a casa.

El divendres 28 de Octubre ens ho vam passar molt bé a la excursió de Moja i vam conèixer a molta gent nova d'altres classes.

Escrit per: DMartinez i Demonia 25.


A continuació podeu veure un vídeo sobre l'excursió al nostre canal de Youtube:

 


La castanyada i Halloween

Halloween

Halloween és una festa on es tracta de disfressar-te dels teus personatges preferits o bé de monstre. També es tracta de divertir-se i de sortir de casa a demanar caramels. La tradició mana que has de picar les portes de les cases i dir "truc o tracte" i que si no et donen caramels has de fer un tracte amb els amos de la casa o una broma. Aquesta broma pot ser tirar ous o bé paper de vàter i després també pots anar a alguna festa a celebrar el halloween.

Castanyada

Hem canviat d'estació i arriba la tardor, que és la època de les castanyes. Aquesta època ens recorda que d'aqui poc temps arriba el fred i ens haurem d'abrigar bé. La castanyada se celebra el dia 1 de novembre, que és el dia de tots sants, i es fa una fogera on es torren les castanyes i els moniatos.

Escrit per: Ladominicana23

El canvi d'hora

La nit del dia 29 al 30 d'octubre es fa el canvi d'hora.
Per això hem de treure una hora menys dels rellotges, mòbils i ordinadors, ja que a les 3:00 del matí passarà a ser les 2:00. Canviem la hora dos vegades a l'any perquè així aprofitem les hores de sol i gastem menys energia a casa i a l'institut o la feina. Aquesta nit es fa més curta ja que tenim menys hores de nit i menys llum.

Escrit per: Auronplay

Felicitats Esther !

El 25 d'octubre de 1985 neix una de les millors professores d'aquest institut. La professora es diu Esther J. P. i és una professora molt simpàtica, amable i bona persona. Esther ets una bona educadora i et mereixes estar a la USEE.
Moltes felicitats i gaudeix del teu dia !

Escrit per tots els Alumnes de la USEE.


Primers dies de taller de manualitats i jocs malabars

Al taller de manualitats fem servir materials reciclats o reutilitzats com són: fusta, pintura ,cola, corda, ampolles de plàstic, etc. El material el porten els educadors perquè els alumnes se n’obliden i per aquesta raó demanem que els alumnes portin el material d’ara en endavant.

Aquest curs hem començat creant jocs per jugar al pati com per exemple són: encertar l’anella, les xanques cooperatives i les xanques individuals.

Escrit per: agp1999

Al taller de malabars hem començat practicant amb els jocs que ens ha deixat en préstec el Josep, un dels educadors. Ens ha deixat alguns malabars com: anelles, diàbolos i un frisbee. A més a més, estem aprenent a caminar amb xanques individuals i també estem aprenent joc malabars amb pilotes que hem fet nosaltres.

Les pilotes les hem creat amb arròs i capes de globus de colors. Per altra banda, les xanques també les hem fet nosaltres, utilitzant fustes reciclades, cordes velles i pintura de colors vistosos.

Escrit per: asf1015


 

 

dilluns, 2 de gener del 2017

Cuidem el pati de les tortugues

Avui hem buidat l'aigua de la pluja de l'estany perquè era molt brut i hi havia molts mosquits. Vam posar també un plàstic que tapa l'estany per quan plou que no s'ompli d'aigua un altra vegada. Amb les eines vam treure les males herbes i les vam ficar a la compostadora, que generarà compost per l'hort. També vam treure les pedres que feien de camí i les tornarem a posar quan estigui tot a punt per l'arribada de les tortugues.

Escrit per: Chapiespidei


Primers dies d'habilitats domèstiques

Aquests primers dies, hem dedicat el taller d'habilitats domèstiques a aprendre (en el cas dels alumnes que no havien fet el taller) i repassar (en el cas dels alumnes que repeteixen el taller) les tasques de la llar.

És per aquesta raó que hem començat parant taula, aprenent què hem de posar a la taula i com ho hem de posar. En aquesta sessió que es veu a les imatges, ens han donat un paper amb un menú i quants comensals vénen a dinar, i nosaltres hem parat taula per a tots.

Escrit per: Educadors i Auxiliars d'aula

Primers dies de taller de cuina

Aquest curs hem tornat a començar el taller de cuina. Aquest és un clàssic que es repeteix cada any i que ens agrada molt, ja que aprenem a cuinar amb productes que nosaltres mateixos hem anat a comprar al mercat i després els tastem i els podem fer a casa, ja que són prou fàcils.
Algunes coses que cada any aprenem i millorem són les tècniques de cuina: pelar, tallar, picar, fregir, torrar, fornejar, daurar, arrefredar, etc. Però també aprenem a distingir alguns productes de temporada, a menjar equilibrat i a compartir taula amb els companys. De moment hem fet una crema de verdures que va resultar molt bona i aquests últims dies hem fet truites variades amb ingredients que tots tenim a casa: formatge, pernil dolç, tonyina, etc.

Escrit per: Gamer