dilluns, 27 de febrer del 2017

Sortida al parc natural d'Olèrdola

El passat dilluns 19 de desembre els i les alumnes de 3r OB i 3r M van anar d'excursió a visitar el parc natural d'Olèrdola.

Olèrdola és un paratge natural del Garraf envoltat per les restes d'una antiga muralla i coronat per un conjunt de monuments. Al cim d'aquest, hi trobem l'Església de Sant Miquel, que data del segle XII aprox.

Després de fer una visita guiada per l'entorn d'Olèrdola, van poder visitar el que queda del castell i, ja per acabar, van poder jugar en un parc a la vora del mateix.

Alguns alumnes opinen que va ser una excursió molt interessant, tot i que feia una mica de fred i els hagués agradat anar-hi quan faci millor temps. D'altres, creuen que els van fer caminar molt però que va ser millor que anar a classe.

Escrit per: Educadors i auxiliars d'aula.


dijous, 16 de febrer del 2017

Sortida de 1r a Sitges

El dia 14 de febrer els i les alumnes de 1r d'ESO vam anar a Sitges d'excursió al Centre d'Estudis Marítims de Sitges.

Després de caminar pel passeig marítim, vam arribar a la platja de Sitges, on vam recollir tot tipus de criatures marines de la sorra i de la vora del mar. Entre d'altres, vam trobar petxines, cargols, cogombres de mar i crancs. Amb totes aquestes restes d'animals marins, vam entrar al CEM, el Centre d'Estudis Marítims, on ens van fer una visita guiada pel seu museu, les seves instal·lacions i ens van estar ensenyant com identificar i trobar diferents tipus d'espècies típiques de la nostra regió.


Personalment, aquesta sortida em va agradar molt, i crec que va ser molt divertida.

Escrit per: DSH


Dia internacional contra el càncer

El dia internacional contra el càncer se celebra cada any el 4 de febrer. Aquesta diada busca augmentar la conscienciació de la societat en vers la malaltia per tal de finançar l'avenç en la previsió, el control i el tractament del càncer.  

Personalment, penso que el dia internacional del càncer s'ha de seguir celebrant per tal de poder ajudar a tota aquesta gent que té la desgracia o tindrà la desgracia de patir aquest tipus de malaltia per tal que es puguin curar i tenir una vida sana.

Escrit per: Chappiespidei 



Les Competències Bàsiques de 4t d'ESO

Les competències bàsiques són unes proves que fan cada any els i les alumnes de 4t d'ESO, que serveixen per valorar el nivell de coneixement bàsic de l'alumnat que acaba l'educació secundària obligatòria i que segueixen tres criteris: competència comunicativa lingüística, competència científic-tecnològica i competència matemàtica.

Per fer aquest examen vénen professors des de diferents comarques per tal de supervisar que ningú faci trampa i ajudar en cas de dubte. Les competències duren 2 dies, durant els quals es fan 5 exàmens, que aquest any s'han repartit així:
  • El primer dia s'han fet els exàmens de: matemàtiques, castellà i català.
  • El segon dia s'han fet els exàmens de: anglès i ciència i tecnologia.
La opinió dels alumnes de 4t de la USEE és que algunes proves han estat més fàcils que d'altres, però que anglès ha estat una mica difícil.

Escrit per: Auronplay



Dia de sant Valentí

El dia 14 de febrer arreu del món se celebra el dia de Sant Valentí. Aquesta festa se celebra amb els amics, la família o bé la parella, ja que és el dia de l'amor.

La llegenda diu que Cupido era un àngel que s’encarregava de llançar les seves fletxes d’amor amb un arc per tal que les persones per que s’enamoressin. És per aquesta raó que la gent celebra el  dia de l'amor, no només de parella sinó també de família, i també és una data on també és protagonista l’amistat i la mostra de la mateixa entre les persones. És un dia molt bonic ja que tot s’omple de cors i àngels i, fins i tot, alguns s'intercanvien regals.


Els i les alumnes de la USEE hem decorat el departament amb motiu de Sant Valentí i ho hem creat tot al taller de manualitats.

Escrit per: la Dominicana 


2n trimestre d'expressió corporal

Els nois i noies de la USEE aquest segon trimestre hem decidit dedicar el taller d'expressió corporal a dissenyar, crear i gravar curtmetratge. 

Per tal d'agafar idees i de conèixer diferentes maneres de fer un vídeo i transmetre un o diversos missatges, durant cada sessió, combinem el treball en grup amb el visionat d'algun curtmetratge fet o bé per gent de la nostra edat o bé per grans productores com Disney. 


Per treballar de manera més eficient, hem fet comissions de treball, de manera que ens organitzem i repartim la feina, que no és poca  !


A mesura que tinguem més coses fetes, anirem publicant aquí les novetats, de moment és una sorpresa !


Escrit per: Chappiespidei



dimarts, 14 de febrer del 2017

Sortida de 1r i 2n a Els Colls

Els i les alumnes de 1r i 2n d'ESO aquest passat mes de desembre van fer una caminada seguint la ruta anomenada Els colls. Aquest és un recorregut que uneix Vilanova i la Geltrú amb Sitges, que va arran de la costa i que té uns miradors i unes vistes de cales i platges molt boniques.

Tot i ser el mes de desembre, ens va fer un dia molt bo, el sol va anar sortint mica en mica, i el camí, que tenia unes bones pujades i baixades, va transcórrer sense cap incident que remarcar. Un cop vam acabar la caminada, amb els alumnes de 1r vam parar en una platja de Sitges molt gran i plana que té un gran far, on vam poder jugar, buscar petxines, fer fotos i, fins i tot, els més intrèpids es van mullar els peus !! Després, ens vam retrobar amb els de 2n per tal de tornar cap a l'Institut i, per les cares que feien tots, es notava que estaven cansats però que havia estat un gran dia !!

Escrit per: Educadors i Auxiliars d'Educació


dijous, 9 de febrer del 2017

Manteniment del pati de les tortugues

Al taller de manteniment del pati de les tortugues aquesta setmana hem estat rehabilitant l'espai i netejant-lo una mica. Per aquesta raó, i com que ha estat plovent, ens hem posat a fer les següents tasques:
  • Recollir les pedres que envolten l'estany i posar-les en una caixa.
  • Buidar l'aigua de pluja de l'estany i aprofitar-ne la part que es pugui per a regar.
  • Treure la sorra de dins de l'estany.
  • Arrencar les males herbes.
  • Crear una tanca per tancar l'espai de les tortugues amb fustes velles.
Aquestes tasques són molt laborioses, i cada vegada que plou hem de tornar-la a fer, però no ens desanimem i seguim treballant per deixar-los un pati ben bonic !

Escrit per: TPA





 

2a sessió de teràpia amb animals

El dia 2 de febrer l'altre grup d'alumnes de la USEE vam fer una activitat diferent. Es tractava d'una sessió de teràpia amb animals i per això va venir una terapeuta amb dos gossos.

L'activitat la vam fer la zona dels pins, on hi ha les taules de ping-pong. En aquesta activitat vam fer agility amb els gossos, vam ensenyar-li alguns trucs com donar la pota i seure amb l'ajuda del clicker i si es portaven bé els donàvem una mica de menjar com a premi. Per acabar la sessió, vam anar a passejar amb els gossos pels voltants de l'Institut per tal que tornessin tranquils a casa.

Va ser una activitat molt guai i ens ho vam passar molt bé !!

Escrit per: LaDemonia

Recepta: espaguettis

Recepta: Espaguettis 
Ingredients:
  1. Pasta (espaguetis)
  2. Tomàquet fregit
  3. Pernil Dolç
  4. Ceba
  5. Nata per cuinar
  6. Sal. (una mica)
  7. Formatge Rallat
  8. Oli
Passos:
  1. Vam Tallar el pernil dolç
  2. Vam tallar la ceba
  3. Vam posar la pasta fins que bulli
  4. Posar-lo tot junt , nata , ceba i pernil dolç
  5. Després una vegada esta la nata , etc... Deixem reposar els espaguetis fets
  6. Primer plat: espaguetis a la carbonara
  7. segons plat amb  tomàquet
  8. Vam colar els espaguetis
  9. Bon profit !!
Estaven molt bons !! Nyam Nyam !!                  


Escrit per: la castaña_83



1a sessió de teràpia amb animals

El dia 19 de gener un grup d'alumnes de la USEE vam fer una activitat diferent. Es tractava d'una sessió de teràpia amb animals i per això va venir una terapeuta amb un gos i dues cobaies de teràpia.

L'activitat la vam fer al pati, més concretament a la pista de futbol. En un racó de la pista on no donava massa el vent vam muntar una tanca de plàstic per tal de deixar anar les cobaies allà dins i que no s'escapessin. En aquesta primera part, l'activitat consistia a conèixer els conillets d'índies o cobaies, tocar-les, donar-los-hi de menjar i ensenyar-los a fer uns trucs amb un calaix de fusta. Per fer la segona part de l'activitat, vam portar les cobaies al cotxe, ja que feia molt aire, i així ens vam poder centrar a fer l'activitat amb el gos. En aquesta, vam fer agility amb el gos, vam ensenyar-li alguns trucs com donar la pota i seure, i després vam acabar la sessió anant-lo a passejar pels voltants de l'Institut per tal que tornés tranquil a casa.

Va ser una activitat molt guai i ens ho vam passar molt bé !!

Escrit per: AGP99

dijous, 2 de febrer del 2017

Xerrada a 4t d'ESO

Avui els alumnes de 4t d'ESO hem assistit a una xerrada sobre la seguretat viària i els riscos implícits en ella.

Per parlar-nos de la seva pròpia experiència, ha vingut una noia que es diu Mireia Sanz. Fa un temps, la Mireia va tenir un accident de trànsit que li va canviar la vida. Ara s'està rehabilitant a l'Institut Guttmann de Barcelona, on l'estan ajudant a recuperar la mobilitat.

Tal com ens ha explicat, un accident no només passa quan anem en cotxe, sinó també quan anem en bici, en moto o fins i tot a peu. Cada vegada que sortim al carrer, sigui a peu o en qualsevol transport, hem de vigilar i estar pendents de tot el que ens envolta. Per exemple, quan anem en cotxe ens hem de posar el cinturó de seguretat i, a més a més, no hem de parlar el telèfon ni conduïr si hem begut, ja que la nostra atenció no és la mateixa i tenim moltes possibilitats de patir un accident de trànsit.

Així doncs, hem d'anar amb compte sempre, tant si anem a peu o en moto, cotxe o bici.

Escrit per: La Dominicana